Dünya Hali

Dünya nedir ? Sorusunun cevabı kimin ne için sorduğuna bağlıdır. Sizlere soruyorum Dünya nedir ? Güneş sisteminde bulunan bir gezegen midir? Evet olabilir diyenleri duyuyor gibiyim. Mars ve Jüpiter de Güneş sisteminde bulunan bir gezegen değil midir? Peki dünyanın farkı nedir? Bir insan bir alemdir Dünya ise İnsan bereketidir.Dünyayı anlamlı kılan İşte budur. Peki diyen insanoğlu bu defa demokrasi özgürlük adalet istiyorum diyordu. Yirmiye yakın Ülkede milyonlarca insan bu oyuna dahil oldu, yüz binlerce insan öldü ve ölmeye devam ediyor .Muhammed Mursiler darbe ile indirildi Kaddafiler öldürüldü, tek millet tek bir olan Araplar sınıflandırıldı. Küçük lokmaları yutması kolay olur bu oyunun en acı yanı ise aynı tarafta duran insanlar birbirini öldürdü. Müslümanlar bir biriyle savaşıyor. Birlik Kalmadı, güç tükendi. Peki Türkiye bu işin neresinde? Gerçek şu ki bu oyunun başrolünde biz varız. Geçmişte de yine biz Osmanlı vardı lakin masanın diğer tarafındaydık. Nasıl oldu da dünyaya hakim olan bir cihan devleti İslam dünyası bu hale geldi, oyuncak olduk, birbirimize düştük rezil olduk, rezil!

Ecdadımıza ümmetim ümmetim diye Peygamberimize Allah’ımıza nasıl hesap vereceğiz.Benliğimizle kültürümüzle dinimizde oynanmasına nasıl müsaade ediyoruz. Irak hapishanelerinde ecnebi askerlerinin tecavüz ettiği Müslüman bacılarımızın namusundan kim sorumlu? Filistin’de İslam çocuklarına yapılan işkencelerin hesabını Kim Soracak? Rabbime şükürler olsun ki bunları dillendirilen bir devlet var müdahale edebilecek gücümüz olmasa da en azından göz yumulmuyor. Peki sizlere söylüyorum, yarın bu olaylar Türkiye’nin başına gelirse sırtımızı duyacağımız bir devlet var mı? Ne yazık ki yok !

Ümidimizi kaybetmeyeceğiz. Sancak düştüğü yerden kalkar, bu sancağa kaldırmak için çalışacağız, mücadelemizi vereceğiz, Osmanlı ruhunu canlandıracağız, bizlerin cihadı budur. Rabbim bizleri dinimize ve Vatanımıza hizmet eden Hak yolunda galip gelen kullarından eylesin. Yüreği sevda dolu Gel-der üyelerine aileme Elazığ’a ülkeme ve tüm dünyaya selam olsun.

Yazar: Burhan Daş