Bir Ömür Boyu Rüku Nasip Oldu

Hepimiz işimizi severiz yada bir kısmımız, belki de bir kısmımıza sadece sevmeye çalışır. Aslında hepimiz bir şeyleri severiz kimimiz çiçekleri kimimiz bir kadını hepimizin ortak notası sevgidir. Sevdiklerimiz için bir çok fedakarlık yaparız. Ama aşk sadece özel insanlara bahşolmuş bir mücevherdir.Aşkın meyvesidir mücevher ve bu amcamızın mücevheri de kamburudur.
Evet yanlış duymadınız aşk için kambur olmuş.Ve aşkından Alemlerin rabbi ona bir ömür rüku etmeyi nasip etmiş. El-aziz’de yaşayan bu amcamızın ufak bir dükkanı var. Bize göre ufak ona göre derya deniz bize göre ufak tatlı bir yer ona göre Cennetül Kübra Sorsanız ’’heybende ne var ustam diye Söyleyeceği tek kelime şu AŞK EVLAT AŞK yıllarca nice kurbanların keskin bıçağı olmuş nice ocakların tutar kulpu olmuş nice ibriklerin içerisini zemzemle doldurmuş bu amcamıza Gelaziz Dergisine kattığı fotoğraftan dolayı teşekkür ederiz.

Bu hayatta tecrübe ile bilgiyi aynı anda bulmak oldukça zor. Ama burası Elazığ’ın tarihe yön verişinden nice devlet büyüklerinin,sultanların,kralların şahların, yüreğine su serpişinden kavimlerin imrene imrene geçişinden yola çıkarsak memleketimizde imkansızı bulmak biraz zor. Demiştik ya tecrübe ve bilgi, burası Elazığ Kapalı Çarşı. Burada yok yok…Hasta mı oldun, buyur gel Lokman Hekimin şifa elli değmiştir çarşımıza. Farklı tat mı ararsın tabi ki buyurun.

Cennetin adeta tuba dallarından kopmuş gelmiş bir tat olan, üzüm ve cevizin tek vücut şeklinde ağzınızda unutulmaz bir tat bırakacak Meşhur Orcik’imizden size ikram ederiz. Yok efendim biz tatlı sevmeyiz derseniz, kahvenin anavatanı yemen diyenlerin bile el altından memleketimize has Çedene Kahvesi içmeye bekleriz.
Öyle her yerden sakat at alınmaz taze olacak oda çarşımızda mevcuttur. Bizim memleketimizin çarşısı da türüm türüm bayrak kokar. Girdiğiniz anda göreceksiniz ki al bayraklı gelinliğini giymiş hilal kaşlarını çekmiş yıldız gibi parlayacaktır çarşımız karşınızda. Orada insanların hemen hemen hepsinin tecrübesi ve bilgisi asırlara dayanır.Kuşak Kuşak sarı kantaronunun ,kaynana otunun,ebegümecinin ve diğer bitkisel ilaçların bulunduğu yerdir. Zaten çarşımıza girdiğiniz o kokuyu çekince büyük ihtimalle hasta iseniz iyileşmiş olursunuz. Bizim memleketimizin bülbülleri dut yemez o dutlardan pekmez yaparız şüphesiz tezgaha konmadan ortadan kaybolur onun için kışın biraz daha erken gelin.

Yazan: Ali Ahmet Çakan